F

                                                                

Assalamualaikum

It seem like a big suprise that I'm finally updating my blog , right? Ya, saya tahu itu. Aww, saya pulak yang terkeluar. Ekceli, tak terpikir pon nak update blog tapi memandangkan meera dah lama tak menaip dan hanya scroll down post-post lama, so update la siked cinonet ni ha. Kalau tengok benda yang sama pon bosan jugak. 

And now, I want to talk about FRIENDS. Bila cakap pasal friends bukan bermaksud yang meera nak cerita pasal kawan meera. Itu dah selalu meera cerita. Tapi sekarang, meera nak cakap pasal general issue, KAWAN MAKAN KAWAN. Or in direct translate friends eats friends. Ha, dan dan tu keluar orang kampungnya kan. * hey, makcik ni memang orang kampung,okay? Apa pendapat korang? Isu ni memang common and general atau meera je yang rasa? Ops, lupa pulak. Meera mana boleh tahu jawapan korang, kan? Okay, jawapan korang biar korang je tahu. Bagi, meera isu ni memang common and general sebab sejak akhir-akhir ini, di era pascaglobalisasi ini banyak drama-drama di televisyen menyiarkan cerita-cerita begini. * wah, nampak tak budak SPM punya eksited nak menulis. Itu memang tak boleh disangkal sebab cerita baru yang dekat tv3 tu pon cerita berunsurkan kawan makan kawan. Bagi meera, kawan makan kawan memang wujud sebab maybe dia seseorang tu berkawan atas dasar tak ikhlas. Maybe, ada sebab yang tersembunyi. Tak mustahil, kan? Ala, biasa lah manusia. Tak pernah puas hati atas apa yang dah ada depan mata. Even, kalau kawan dia tu baik macam mana sekalipun kalau dah ditakdirkan yang dia nak kena tipu, kena jugak. Jadi, walau apapun dan macam mana sekalipun kawan yang korang ada, cuba bersihkan hati, ingat balik apa tujuan asal korang kawan dengan dia. Cuba face to face dengan dia dan sama-sama renungkan. Tak salah kalau kita cuba merenung masa yang lalu. 






No comments:

Post a Comment